Verzekeringen


Regelmatig horen we dat mensen met een uitvaartverzekering denken dat zij geen vrije keuze hebben als het gaat om uitvaartbegeleiding. Gelukkig is het tegendeel waar. U hebt in bijna alle gevallen namelijk zelf de keuze, ongeacht waar u verzekerd bent. Wij kunnen altijd de uitvaart begeleiden, ook als die verzekeraar zelf uitvaarten verzorgt.

De verzekeraar is verplicht om het bedrag waarvoor jou verzekerd bent uit te keren, ook als u voor de begeleiding van het afscheid kiest voor een andere uitvaartonderneming. Op polissen staat meestal goed zichtbaar ‘In geval van overlijden belt u naar…’ gevolgd door het telefoonnummer van de verzekeraar. Dit bent u echter nooit verplicht. Ook geven verzekeraars vaak aan dat de kosten hoger kunnen uitvallen als u niet voor hen kiest, omdat u de kortingen die u bij hen zou krijgen niet ontvangt als u voor een andere uitvaartonderneming kiest. Dat de korting niet wordt gegeven klopt weliswaar, maar doordat onze tarieven lager liggen zult u nooit duurder uit zijn voor de begeleiding van de uitvaart dan bij de verzekeraar. 

Wij verbazen ons elke weer als we horen dat mensen niet op de hoogte zijn van hun vrijheid om een goede keuze te maken. Het is zo belangrijk dat de uitvaartbegeleider bij u en uw naasten past. Heeft u wel eens nagedacht wie dit voor u zou kunnen zijn? Wie mag voor u klaar staan op intens verdrietige momenten ten tijde van afscheid?

Mochten wij u met onze werkwijze aanspreken, dan mag u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. En als het nodig is, dan zijn we er voor u!