Troostkoffer


Voor gezinnen, verenigingen en scholen met kinderen in de leeftijd tot ongeveer 16 jaar hebben wij een troostkoffer te leen met daarin allerlei materialen om te helpen bij het verwerken van het verlies van een familielid of bekende. De inhoud maakt het voor ouders, leerkrachten en leidinggevenden bij een vereniging makkelijker het overlijden van iemand te bespreken.

Wilt u hiervan gebruik maken dan kunt u contact met ons opnemen.

 

Inhoud van de troostkoffer:
 • Voorlees- en prentenboeken voor peuters tot jong volwassenen.
 • Een uitleg strip voor kinderen en één voor jongeren.
 • Een etui met potloden en stiften.
 • Twee knuffels om te troosten.
 • Een kleur-, plak en tekenboekje om te bewaren en houten poppetjes.
 • Aan het bewaarboekje een zorgenpoppetje.
 • Een waxinelichtje met houder.
 • Een fotolijstje.
 • Een gastenboekje.
 • Vier gezelschapsspelletjes (deze zitten achter de rits)
  Kwartet – Memory – Lotto – Een spel vol herinneringen
 • Doorstreeppuzzels.

 

 

 

 

 

 

Voor de kinderen
hebben we een troostknuffeltje die ze mogen houden.Klokhuis heeft in januari/februari 2021 vier afleveringen over de dood en alles wat daarbij komt kijken uitgezonden. Misschien een idee om dit te bekijken.

 

Klokhuis uitzending 21.01.2021 deel 1

Wat is dood?

Als er iemand doodgaat, is dat heel verdrietig. In de Klokhuis-serie over dood en afscheid praat Eva met kinderen die dit hebben meegemaakt. Filosoof Stine Jensen vertelt wat dood eigenlijk is en IC-arts Jeroen Verwiel geeft aan wat er dan in je lichaam gebeurt. Eva krijgt een rondleiding in een mortuarium, de eerste plek waar het lichaam naartoe gaat na overlijden.

 

https://www.hetklokhuis.nl/tv-uitzending/4542/Wat-is-dood

 

Klokhuis uitzending 28-01-2021 deel 2

Afscheid nemen.

Rouwdeskundige Ellen Dreezens vertelt hoe belangrijk het is om op een goede manier afscheid te nemen van de overledene. Hoe doe je dat? En uitvaartverzorger Nadia Najib laat zien wat er allemaal komt kijken bij een uitvaart.Als er iemand doodgaat, is dat heel verdrietig. In de Klokhuis-serie over dood en afscheid praat Eva met kinderen die dit hebben meegemaakt. Rouwdeskundige Ellen Dreezens vertelt hoe belangrijk het is om op een goede manier afscheid te nemen van de overledene. Hoe doe je dat? En uitvaartverzorger Nadia Najib laat zien wat er allemaal komt kijken bij een uitvaart.

 

https://www.hetklokhuis.nl/tv-uitzending/4547/Afscheid-nemen

 

Klokhuis uitzending 04-02-2021 deel 3

Begraven of cremeren.

In Nederland kun je begraven of gecremeerd worden. Eva krijgt uitleg over wat er dan allemaal gebeurt. Bij een crematie wordt het lichaam van de overledene verbrand in een speciale oven. Ook bezoekt ze een natuurbegraafplaats midden in het bos. Mensen kunnen hier een mooi plekje uit te zoeken om later te worden begraven. Grafgravers laten zien hoe je zo’n natuurgraf maakt.

 

https://www.hetklokhuis.nl/tv-uitzending/4549/Begraven-en-cremeren

 

Klokhuis uitzending 11-02-2021 deel 4

Rouw

Na de begrafenis of crematie komt voor de mensen die achterblijven misschien nog wel de moeilijkste periode: de rouw. De tijd waarin je moet leren leven met het feit dat iemand er écht niet meer is. Rouwdeskundige Ellen Dreezens geeft aan wat je kunt doen. Praten met andere kinderen die hetzelfde hebben meegemaakt kan ook helpen. Rouwtherapeut Leoniek van der Maarel vertelt over de lotgenotenweekenden van Achter de Regenboog.

 

https://www.hetklokhuis.nl/tv-uitzending/4554/Rouw