Links

(Klik op het logo voor de websites)


Stichting Komma helpt ongeneeslijk zieke ouders hun levensverhaal kosteloos vast te leggen in een intervieuw op beeld. Als blijvende herinnering voor hun kinderen en naasten.

 

Wat is een komma?

Wij gaan naar ouders toe om hun levensverhaal op beeld vast te leggen door middel van een mooi gefilmd, uitgebreid interview. Doordat al deze herinneringen en verhalen worden vastgelegd kunnen ouders voortleven en wordt er symbolisch een komma, in plaats van een punt achter hun leven gezet.

 

Voor meer informatie klik op het logo!


Duidelijke boeken over het helpen bij verlies.

 

Prof. dr. Manu Keirse heeft verschillende bestsellers op zijn naam staan. Afscheid van moeder, Als je een prille zwangerschap verliest, Helpen bij verlies en verdriet, Helpen bij ziekte en pijn, Later begint vandaag, Stil verdriet en Van het leven geleerd zijn een aantal boeken van zijn hand.

Een onmisbare gids voor wie rouwt of een dierbare wil bijstaan in zijn verdriet. Helpen bij verlies en verdriet is al vele jaren het basisboek over rouw. In deze volledig nieuwe editie toont Manu Keirse aan de hand van vele herkenbare voorbeelden hoe rouwen niet gelijkstaat aan afscheid nemen, maar aan anders leren vasthouden. Het boek gaat niet alleen in op verlies door de dood, maar besteedt ook aandacht aan andere verliessituaties die vaak onterecht onderbelicht blijven, zoals verlies van je gezondheid, je werk of je toekomstperspectieven. Dankzij de talloze concrete tips voor de rouwende én zijn omgeving is het een heel praktisch instrument voor iedereen die met verlies geconfronteerd wordt.

Veel ouders willen hun kind behoeden voor pijn en verdriet. Dat is een erg begrijpelijke reflex, maar helaas kun je niet vermijden dat kinderen en jongeren vroeg of laat met verlies worden geconfronteerd. De dood van een dierbare, een ernstige ziekte in de familie, een echtscheiding, een nieuwe school... Het zijn allemaal momenten waarop een kind afscheid moet nemen van het bekende.

 

Rouwexpert Manu Keirse maakte met zijn basisboek Kinderen helpen bij verlies - waarvan intussen meer dan 25.000 exemplaren hun weg vonden naar de lezer - verdriet en rouw bij kinderen bespreekbaar. In deze volledig nieuwe editie laat hij zien hoe je als ouder attent kunt zijn voor de pijn van je kind en waarom een open communicatie zo belangrijk is.


Werkkracht 15

 

WerkKracht15 in Kampen is een locatie waar je kunt werken als je een licht verstandelijke beperking (LVB) hebt. Heb je daarnaast ook een lichamelijke beperking dan kijken we samen wat er mogelijk is voor jou binnen onze locatie. Je kunt bij ons verschillende werkzaamheden doen en veel leren. Van lichte arbeidsmatige/seriematige handelingen tot inpakwerk. Het maken van kaarsen. Het werken met papier. Tot het maken van meubels en het werken met computers. We bespreken samen met jou bij welke onderdelen je aan de slag wilt.

 

Voor meer informatie klik op het logo!


 

 

 

 

 

 

WensAmbulance Oost-Nederland is een non-profit organisatie die ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling) erkend is. De stichting heeft als doel de laatste wensen van (pre)terminale en ernstig zieke patiënten mogelijk te maken door passend vervoer te bieden. Onder begeleiding van onze vrijwilligers beleven deze mensen een onvergetelijke dag waarbij ze in het zonnetje worden gezet en even hun ziekte vergeten.

Voor meer informatie en het aanvragen van een wens zie de website van WensAmbulance26-03-2020

Ineke heeft samen met Wim op verzoek van de directeuren van de katholieke basisscholen in Kampen waar Ineke werkzaam is het rouwprotocol voor beide scholen vernieuwd.

 

Voor ouders, leerkrachten en belangstellenden is het misschien goed dit eens door te nemen. Mocht er een school zijn die geen protocol heeft kunt u deze altijd gebruiken.

Download
Rouwprotocol scholen
Rouwprotocol.docx
Microsoft Word document 113.0 KB


In de zomer van 2017 begon bij mij het plan te groeien om een eigen webshop te starten. Ik wilde iets voor mijzelf maar vooral ook iets vanuit de naam Lauren te kunnen doen. Lauren is onze dochter die helaas veel te vroeg overleed. Ze werd slechts 8 weken oud maar wat zijn we blij dat we haar hebben leren kennen. Zoveel liefde, puurheid en gezelligheid heeft ze ons gegeven. Ze heeft ons leven mooier gemaakt. De naam: ‘ Liefs van Lauren’ verwijst dan ook naar haar.

Meer lezen .......