· 

Ervaringen met presentaties tijdens of vooraf aan het afscheid


'Een beeld zegt meer dan 1000 woorden.'

 

Bij het vormgeven van een afscheid wordt vaak veel aandacht geschonken aan muziekstukken. Het gebruik van beelden om verhalen en herinneringen kracht bij te zetten wordt vaak over het hoofd gezien. Het in beeld brengen van belangrijke momenten uit het leven van een overledene kan, zo hebben wij ervaren, een mooie en krachtige manier zijn om samen herinneringen op te halen. Een foto van de jaarlijkse vakantie op de camping met vrienden en kennissen of een familiefoto met de kerst. Een herinnering aan het samenzijn met een dierbare op belangrijke momenten.

Wim en Ineke kunnen voor het uitzoeken van beelden samen met u de tijd nemen. De beelden worden gedigitaliseerd en wij besteden zorg aan het vormgeven van de presentatie. Soms restaureren wij zelfs oude foto's die anders verloren zouden zijn gegaan.

Deze tijd, kennis en aandacht die wij hieraan willen en kunnen besteden is waardevol en misschien wel uniek.

 

Wanneer er besloten wordt beeld te gebruiken bij het afscheid gaat de familie op zoek naar geschikte foto's en film om te gebruiken. Wij verwerken deze beelden aan de hand van het draaiboek van de uitvaart in een presentatie. 

 

Beelden worden vaak getoond tijdens het afscheid. Wij hebben ervaren dat deze ook van waarde kunnen zijn voorafgaand aan of na het afscheid. Wanneer in de dagen voor de uitvaart een condoleance plaatsvindt komen er ook vaak mensen die niet bij het afscheid kunnen zijn. Ook hier kan een presentatie gebruikt worden om samen herinneringen te delen.

 

'Zolang we over iemand spreken is ... nog in ons hart. Want dood ben je pas als iedereen je vergeten is.'

Reactie schrijven

Commentaren: 0