· 

Ervaringen met het online condoleanceregister


Ruim voordat de eerste lockdown begon waren we al bezig met het ontwerp voor een online condoleanceregister. Het ontwerp lag al een tijdje klaar maar er was nog één item waar we niet tevreden over waren. Na wat heen en weer gemail met de provider, die het probleem niet op kon lossen, kreeg onze zoon het zelf voor elkaar. We waren tevreden en we konden het aanbieden als extra service bij de begeleiding van een uitvaart. 

 

Toen kwam de lockdown. Geen condoleance meer op locatie, maximaal 30 personen aanwezig bij de uitvaart.

 

Het was mooi dat door middel van het online register mensen eenvoudig een condoleance konden plaatsen. Onze ervaring met het online register is dat mensen de tijd nemen iets te schrijven. Bij een condoleance vooraf aan de uitvaart wordt er vaak alleen de naam en het adres genoteerd. In het online register komt veelal een herinnering, een anekdote of een mooi gedicht te staan voor de familie. Voordat wij bij de familie komen voor het nazorggesprek verwerken wij alle reacties die binnen gekomen zijn op het online register in een boek zodat de familie de berichten nog eens rustig na kan lezen.

 

Daarnaast is er op de persoonlijke pagina ook ruimte voor het plaatsen van de rouwkaart, informatie over het afscheid, een link voor de eventuele live-stream. Verder kan een liturgie, indien deze gebruikt wordt, als pdf toegevoegd worden om te downloaden.

 

De link naar het online register komt op de rouwkaart en eventueel in een familiebericht in een dag- en/of weekblad. Indien de familie dit wil kunnen wij de link ook verspreiden via de facebookpagina van Wim Hendriks Uitvaartbegeleiding zodat de familie dit bericht kan delen.

 

Het online register is al meerdere keren gebruikt en we hopen dat er in de toekomst nog veel families gebruik van gaan maken ook al mogen we elkaar misschien in de loop van 2021 weer condoleren op locatie.

 

Wilt u zien hoe het register er uit ziet? Ga dan naar de desbetreffende pagina door hier te klikken.

Bent u door deze blogpost geïnspireerd? Heeft u nog vragen of wilt u informatie? Zou u een afspraak willen maken om een uitvaart voor te bespreken?

Neem dan contact met ons op of vul het formulier in op de contactpagina.

Reactie schrijven

Commentaren: 0