· 

Ervaringen met uitvaartkisten beschilderen


Tijdens de eerste lockdown in het voorjaar van 2020 mochten er bij een uitvaart maximaal 30 personen aanwezig zijn. Wij hebben in die periode een uitvaart mogen begeleiden waarvan de naaste familie uit meer dan 30 personen bestond en dus niet iedereen bij de uitvaart aanwezig mocht zijn. Toch wilden klein- en achterkleinkinderen afscheid nemen van oma, haar nog een laatste groet brengen, haar nog iets vertellen.

 

We stelden voor om een uitvaartkist te kiezen waarop een ieder een mooie herinnering of een mooie tekening kon maken. De kinderen, klein- en achterkleinkinderen hebben in kleine groepjes afscheid genomen en mooie herinneringen op de uitvaartkist getekend en met elkaar gedeeld.

 

De ervaringen van de families met het tekenen en schilderen op een uitvaartkist voor, tijdens en na de lockdown zijn altijd positief geweest. Het heeft kinderen en ook ouderen de mogelijkheid gegeven op een onbevangen manier met elkaar deze dagen te beleven. 


(de foto's zijn met toestemming van de familie geplaatst)

Bent u door deze blogpost geïnspireerd? Heeft u nog vragen of wilt u informatie? Zou u een afspraak willen maken om een uitvaart voor te bespreken?

Neem dan contact met ons op of vul het formulier in op de contactpagina.

Reactie schrijven

Commentaren: 0